Оставиха в ареста четиримата биячи

Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста четиримата роми от Раднево, които са обвинени за побоя на трима техни съграждани. До побоя се стигна след спречкване за отнето предимство на улица в миньорския град. Днес прокуратурата поиска постоянен арест за четиримата, а в района на Съдебната палата дойде жандармерия, в случай че има гражданско напрежение. Ситуацията обаче беше спокойна, обвиняемите преминаха с мълчание до съдебната зала.

По делото е установено, че единият от арестуваните – Калчо Иванов е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане Друг от задържаните – Динко Асенов пък е осъждан за грабеж и реалибитиран. Останалите – Антон Иванов и Стефан Иванов са неосъждани.
Пред съда обвиняемите поискаха домашен арест или парична гаранция.

По-рано днес областният управител Георги Ранов призова за спокойствие и да не се отвръща на насилието с насилие.
Наложеният арест днес може да бъде обжалван пред Пловдивския апелативен съд на 12 май.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>