Помощно училище „Любен Каравелов“ събира средства

С влизане в сила на Новия закон за предучилищно и училищно образование Помощното училище „Любен Каравелов“ в Стара Загора ще бъде преобразувано в Център за специална образователна подкрепа. Така, училището ще остане в сградата, в която се намира и днес, но ще се нуждае от още кабинети. За да се съберат средства за обновяване и осъвременяване на материално-техническата база на училището оттам подеха благотворителни инициативи.

Около 50 хиляди лева са нужни само за два кабинета, отделно трябват средства за преобразуване на цялата сграда. 100 са учениците към момента, те са разпределени в 20 паралелки, не всички се обучават в тази сграда.
Помощното училище „Любен Каравелов“ в Стара Загора съществува от 1961 година. То се намира в сграда с над 100-годишна история. Най-големият ремонт е бил преди 16 години.
В помощ на училището бе организиран голям благотворителен концерт, от който бяха събрани над 8600 лв. От продажбата на великденски сувенири пък вчера сумата нарастна с още около 300 лв. От училището обмислят да организират пореден концерт за Коледните празници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>