Областният управител инж. Георги Ранов и главният секретар Мария Алексиева присъстваха днес на тържеството по случай приключването на ремонтните дейности на първата санирана по Националната програма за енергийна ефективност сграда в Старозагорска област. Това е бл. 37 в гр. Гълъбово.

На празника присъстваха кметът на Гълъбово Николай Тонев, служители на общинска администрация, представители на фирмата-изпълнител на обекта, много граждани и живеещите в обновения блок.

В своето обръщение към гостите инж. Ранов напомни, че на старта на Националната програма скептиците за нейните възможности са били мнозина, но днес резултатите от действието й са видими в цялата страна. Фактите говорят сами.
В Старозагорска област продължава да расте броят на регистрираните сдружения на собственици.

Те вече са 192, като 135 от тях са в Стара Загора. Броят на сключените тристранни договори за целево финансиране е 107. Три са сградите с реално стартирали строително-монтажни работи.
В Гълъбово след по-малко от месец ще бъде открит и вторият саниран блок.

Санирането на първата сграда в областта приключи

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>