Пети детски игри Старозагорски олимпийски надежди

За пета поредна година в Стара Загора ще се проведат детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Игрите ще се проведат в Стара Загора на 14 май 2016 г. и в тях ще вземат участие над 600 деца от 22 спортни клуба от регион Стара Загора. Събитието е посветено и на 17 май – Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста.

В игрите проведени през 2012, 2013, 2014 и 2015 години,взеха участие над 1 600 деца. Тази година игрите ще се проведат със засилен състезателен елемент.

Всички деца, които участват в игрите ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали. Организаторите молят за подкрепа и популяризиране на спорта сред децата.

Официалното откриване на игрите ще бъде на 14 май от 10:00 часа в Новия парк на Стара Загора, където ще се проведат и финалните двубои. На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Пети детски игри Старозагорски олимпийски надежди

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>