Арест заради документна измама

Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста 31-годишната Петя Лозева. Срещу нея се води разследване за документна измама в особено големи размери.

В прессъобщение на прокуратурата се съобщава, че на 12 април е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че в периода 6 август миналата година – 16 март, тази година, в Стара Загора и Варна, в условията на продължавано престъпление чрез използване на неистински документи – 93 броя договори за потребителски кредити, сключени между финансова институция и различни лица без тяхно знание, е получил без правно основание отпуснатите по кредитите суми в общ размер на 190 500 лв., собственост на финансова институция с намерение да ги присвои, като полученото имущество е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

По делото са извършени претърсвания и изземвания на два адреса в Стара Загора. Иззети са веществени доказателства.
На 13 април 31-годишната жена е привлечена в качеството на обвиняема. Днес прокуратурата внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Установено е че сумата от 190 500 лв. е била преведена по 13 броя банкови сметки, открити на името на обвиняемата и на дружества, управлявани от нея.
За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години. Работата по случая продължава.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>