Стара Загора ще е домакин на франкофонски фестивал

23-я Международен франкофонски ученически театрален фестивал ще се проведе в Стара Загора от 15 до 17 април в Драматичен театър „Гео Милев“ .

Фестивалът ще събере ученици от 14 до 19 години, изучаващи френски език в професионални или общообразователни училища. Над 160 участници се очакват за събитието. Ще се състезават 10 български и три чуждестранни трупи, както и три трупи, извън конкурсната програма, обясни Георги Симеонов, заместник-председател на Алианс Франсез – Стара Загора.

В организационния комитет на фестивала са Лоран Атал – Аташе за образователно сътрудничество в Посолството на Франция у нас, заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, екипът на Алианс Франсез – Стара Загора и Стефка Райкова от Асоциацията на Преподавателите по и на Френски език.
Спектаклите, които ще представят участниците ще бъдат на френски език и с продължителност от 15 до 20 минути. Входът е свободен.
Специалният спектакъл тази година е на трупа от Франция – „Един бурен живот“. Сред наградите за най-добрите са златна, сребърна и бронзова маска. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 15 април от 14 часа в Драматичен театър „Гео Милев“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>