Откриха седмицата на гората в Стара Загора

Националната седмица на гората бе открита официално в Стара Загора от заместник -министърът на земеделието и храните Георги Костов. Тази година седмицата минава под мотото „Подобри гората“. На церемонията присъстваха представители на централната и местната власти и служители на горските стопанства и управления от цялата страна.
Седмицата на гората се чества в България от 92 години. Тази година центърът на честванията е Стара Загора. На церемонията по откриването заместник- министърът на земеделието и храните Георги Костов съобщи, че изминалата година е била най- плодотворна за бранша
България е на второ място в ЕС по защитени гори по Натура 2000.
Българските гори осигуряват 0,7 от брутния вътрешен продукт на страната. В това отношение България е с най- добри показатели в Южна Европа.
Основните инвестиции са предимно в залесяването. През 2016 година са предвидени за залесяване в държавните гори над 20 хиляди декара. Другата голяма инвестиция, която предвижда Министерството на земеделието е закупуване на горска техника и направата на нови горски пътища.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>