Защо смениха шефа на полицията?

Главният секретар на МВР Георги Костов представи новия директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Николай Кирков. На официалното представяне присъства и досегашния шеф на Областната дирекция на МВР Иван Чолаков, който е на поста от 2013 година.
Най-общо мотивите за смяната са слаби резултати на дирекцията по критериите за оценка на МВР.
През първото тримесечие на тази година Стара Загора успя да докаже, че може и по-зле. Вече категорично е на последно място с разкриваемост на криминалната престъпност под 20%, коментира още главният секретар. Това на фона на един жив и икономически развиващ се район е некоректно към обществото, каза още той.
Главният секретар на МВР определи служителите като хора с високо ниво на компетентност, лоялни и корупционно устойчиви.
На въпрос на Телевизия Загора защо след като съставът е добре подготвен се налага дирекцията да оглави полицай от пловдивската дирекция на МВР, а не местен, Костов отговори:
Главният секретар коментира и случая със задържани мигранти вчера. Действано е по сигнал на журналистически екип, който е снимал предаване в местността, където са забелязани съмнителни лица. По случая е образувано досъдебно производство.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>