Без религиозна агитация по домове и улици

Забранява се извършване на религиозна пропаганда по домовете на гражданите, без предварително съгласие за това, извършването на религиозна агитация по улиците на града посредством раздаването на безплатни печатни материали.

Това са част от текстовете в Наредбата за допълнение и изменение в Наредбата за обществения ред, предложени от съветниците Николай Диков и Гергана Микова.

Както вече ви съобщихме, съветниците са изготвили предложението след сигнали за това, че деца и младежи са притеснявани по улиците от различни емисари, които предлагат безплатна информация със съмнителен характер. Предложението не мина без дискусия. Едни от въпросите, поставени от ръководителя на групата съветници от БСП Валентина Бонева бяха дали Наредбата е в съответствие със Закона за вероизповедание и какви ще са санкциите, когато се установят нарушения

Няма да се позволява каквато и да е било дейност на вероизповеданията в детските и учебните заведения, съгласно чл.5 на Закона за народната просвета. Местата за извършване на религиозните обреди и събирания се определят със заповед на Кмета на община Стара Загора, се предвижда още. Забраняват се публичните религиозни прояви, които накърняват общественото спокойствие, морал и традиции, са други текстове към документа.

Наредбата бе приета на първо четене с гласовете на 48 от общинските съветници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>