Таксите за детските заведения – на обществено обсъждане

Да бъде подложен на обществено обсъждане проблемът с таксите в детските заведения и в това обсъждане да участва Общинската администрация, родители и ръководители на тези заведения. За това настояват общинските съветници от БСП, подобна е и препоръката на омбудсмана. От БСП отправиха сигнал до националния омбудсман относно предложението им за намаляване на таксите за децата. Отговорът идва на 21 март и бе оповестен днес пред журналисти.

Към момента няма реакция от Община Стара Загора, коментира Бонева. Искаме да подтикнем кмета за обществено обсъждане на тази тема, каза още тя.
ОТ БСП коментираха и проблема с репатраторите. Новото предложение, което ще се гледа утре на сесия не засяга основния въпрос – предоставянето на тази дейност на частна фирма и че ще бъдат запазени досегашните условия на договора, каза още председателят на групата общински съветници на левицата.
Според съветниците остават открити въпросите какво смята да прави администрацията по отношение на репатраторите – ще купува ли нови и кога това ще стане общинска дейност.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>