Задържаха шестима младежи, полицията отцепи район

Младежи, които хвърлят на площадка зад блока в квартал „Три чучура-юг“ буркани с горяща запалителна течност. Такъв сигнал е подаден в полицията днес в 10 и 41 минути. Незабавно са изпратени полицейски екипи. Униформените започват преговори с барикадиралите се младежи. По-късно в апартамент на осмия етаж на блока са установени и задържани шест лица на възраст между 18 и 25 години. Те са отведени във Второ районно управление, където са задържани за срок до 24 часа. Някои от живеещите около апартамента, където е била компанията, разбраха какво се е случило, други – не. По данни на съседи в жилището е имало купон през нощта.

По време на полицейските действия, с цел осигуряване на безопасност, районът на блока е отцепен и е извършена евакуация на жителите на съседни апартаменти.
На място не е открит живеещият в апартамента 30-годишен Станимир И., на 30 г, който се издирва.
Образувано е досъдебно производство. Провеждат се процесуално-следствени действия – лични обиски, оглед на местопроизшествие и претърсване и изземване, уточниха от полицията.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>