Арест на старозагорец заради телефонна измама

Районният съд в Стара Загора остави в ареста 63-годишния Дончо Петков. Срещу него има обвинение за участие в телефонна измама. Установено е, че на 15 март по мобилен телефон на 66-годишна жена от Стара Загора позвънил неустановен към момента мъж, който се представил за служител в посолството на България в Германия.Той съобщил, че синът й е пострадал тежко на работното си място в Германия и е с 48 % изгаряния на крака и се нужда от спешна операция, която струва 7 хиляди евро. Същия ден, пострадалата предала на Дончо пакет, в който се намирали 4900 лева.

Дончо към момента е безработен и според адвоката му не знаел какво има в пакета и че реално изпълнява функцията на така нареченото „муле“ в схемата за телефонна измама. Трябвало да занесе пакета във Велико Търново, след като приел по обява за куриер. Адвокатът му заяви, че ще поиска най-леката мярка „подписка“. Към момента не е ясно кой е мъжът, извършил телефонното обаждане до жената.

В съдебната зала стана ясно, че Петков не е признал вина и че има две висящи дела за телефонни измами, едно от които е настоящото.
„Има реална опасност обвиняемият да се укрие“, посочи в мотивите си съдия Росен Чиликов. Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>