Повече измами в региона отчитат от полицията

Повече измами в Старозагорска област за изминалата година. Това сочи отчетът на Областната дирекция на МВР. 159 е общият им брой, в него попадат и телефонните. В същото време има ръст на разкриваемостта.

Директорът на Областната дирекция на МВР съобщи, че името му е използвано при една от телефонните измами по схемата за ваучери. Проблемът с измамите излиза извън рамките на страната, коментира старши комисар Константин Димитров, заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.
Основен акцент в отчета на ОДМВР – Стара Загора за 2015 г. е повишената разкриваемост на престъпленията, която е над средния процент за страната. 22% е разкриваемостта по отношение на противозаконното отнемане на автомобили.
Регистрираното нееднократно рязане на гуми в Стара Загора и региона е извършвано основно по хулигански подбуди, без конкретна причина. Един от извършителите е бил с психични отклонения, казаха още от полицията.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>