Мартенички в подкрепа на Диана

Областният управител инж. Георги Ранов, зам. областният управител Мариана Кръстева и служителите на Областна администрация закупиха днес благотворително мартенички и така се включиха в акцията в помощ на 6-годишната Диана Колева от Стара Загора.

Детето се нуждае от лечение на дясното око. Досега е претърпяло три операции. Необходима е обаче и допълнителна стимулация на окото, която се извършва в Сърбия. За тази цел на родителите на Диана са необходими 12 000 лв. годишно. Първата стимулация трябва да се направи през април. Сумата за нея е 3 000 лв.
Вчера в сдружение „Етносвят” ученици от СОУ „Георги Райчев”, пенсионери от Пряпорец и други желаещи изработиха мартенички в подкрепа на благотворителната инициатива. Днес червено-белите символи бяха изложени във фоайето на Община Стара Загора и на Областна администрация с благотворителна цел. Всеки, който иска да си вземе мартеничка, може да пусне в кутията за дарения сума по избор, с която ще помогне за лечението на малката Диана.
По инициатива на Областна администрация бяха поставени кутии в сградите на Държавната опера и на Драматичния театър. От дарения от зрители в Операта бяха събрани над 1000 лв, а от театъра – над 1300 лв.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>