В Пряпорец искат да възродят киното

В старозагорското село Пряпорец искат да възродят кино прожекциите като част от културния календар на селото. За последно филм на голям екран в селото е гледан преди около 30 години. Днес стара машина краси местното читалище и напомня за доброто старо време, когато всички обичаха киното.

В старозагорското село Пряпорец около 30 години не е прожектиран филм. Днес киномашината кротко стои в читалището, а местните се събират в залата, за да празнуват Трифон Зарезан „на патерици“ . В селото искат да възродят кинопрожекциите като част от културния календар на читалището.
Каква е историята на старата машина, припомня човекът, който единствен в селото разбира от кино.
Разцветът на големия екран е бил преди 50 години, когато малки и големи не пропускали филмите, спомнят си местните хора.
Мария е от Полша, но днес живее в старозагорското село. Тя също си спомня за доброто старо време, когато е ходила на кино в родината си.
И понеже в Пряпорец днес празнуваха Трифон Зарезан „на патерици“, нямаше как да не мине без зарязване на лозите. В ролята на Цар Трифон гледахме Стоян Милчев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>