Обвинителен акт срещу рецидивист за блудство с малолетни

Днес, 10 февруари 2016 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу Асен А., на 43 г. от гр. Стара Загора, за отнемане на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои чрез употреба на сила и заплашване и за извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с лица, ненавършили 14-годишна възраст, при условията на опасен рецидив – престъпления по чл. 199 ал. 1 т.4 във връзка с чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 и по чл. 149 ал. 5 т. 1 и т. 3 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 и във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс. Срещу Асен А. са повдигнати общо шест обвинения – три за грабеж и три за блудство.

Обвиняемият Асен А. е предаден на съд за това, че на 15 юни 2015 г. в района на парк „Зеления клин“ в гр. Стара Загора отнел чифт златни обеци на обща стойност 72 лв. от владението на 13-годишно момиче, като го заплашил с нож. На същата дата и по същия начин отнел златните обеци, на стойност 72 лева, и от 12-годишната й приятелка. Двете момичета отишли след учебните занятия да се поразходят в парка заедно с 13-годишно момче, което също станало жертва на грабеж от Асен А. Обвиняемият отнел от детето банкнота от 5 лева, която била в джоба на панталона му, като преди това го заплашил с нож и изритал в главата.

Обвиняемият Асен А. е предаден на съд и за това, че на 15 юни 2015 г. в района на парк „Зеления клин“ в гр. Стара Загора е блудствал с двете малолетни момичета, на 12 г. и 13 г. , като ги заплашил с нож и в единия случай употребил сила.

Обвиняемият Асен А. е бил задържан на 16 юни 2015 г. в дома си. При претърсване от жилището са иззети дрехите, с които е бил по време на извършване на престъпленията, както и два броя ножове.

От заключението на назначените и приложени по досъдебното производство съдебно-медицински експертизи е видно, че 12-годишното момиче и 13-годишното момче са получили охлузвания и други наранявания от действията на Асен А. Трите деца изпитвали страх за живота си, преживели са афективен шок и получили психическа травма. Асен А. не се е признал за виновен. Фактическата обстановка се установява от огледи, разпити на свидетели, експертизи, веществени доказателства и др. Обвиняемият има предишни осъждания за грабежи, кражба и блудства.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.

 

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Обвинителен акт срещу рецидивист за блудство с малолетни

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>