За хората и улиците…

43 улици в старозагорското село Ракитница вече ще имат имена, след като Общинският съвет одобри предложението на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания. Инициативата улиците да имат имена стартира преди година от местни жители. Защо – разказват Светла Тенева и операторът Георги Нанов.

В момента в старозагорското село Ракитница улиците нямат имена. Пропускът обаче ще бъде поправен, след като на вчерашното си заседание Общинският съвет одобри предложеинето на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания.
„Пирин“, „Райна Княгиня“, „Свежест“ – са други имена на улици в Ракитница. Да бъдат кръстени става възможно благодарение на 9-членен инициативен комитет.
Не е само Бърза помощ, но и Пожарна и Полиция трудно се ориентират на адресите, С табелките това ще се промени,казват местните и посочват на какъв принцип са избрани имената.
Иниицативният комитет се заема да именува улиците на селото преди година. Предложението не минава при предходния Общински съвет, но при новия среща бързо подкрепа.
Въпреки че не е много голямо, селото, което е на път да придобие съвременна визия,е разделено на два квартала „Запад“ и Изток“.
Освен че местните ще се чувстват като градски хора, табелките ще бъдат от полза и за идващите по работа.
Сред най-атрактивните имена на улици в селото са „Черешово топче“ и „Бяла лястовица“.
518 са жителите на Ракитница. Един от тях е изпреварил събитията и вече си е избрал адрес – улица „Стара планина“. Друг пък е предпочел българския символ – в бяло, зелено и червено.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>