„Сватбата на Моцарт“ след 50 години

В Старозагорската опера за втори път ще бъде изигран комичният спектакъл „Сватбата на Фигаро“ За първи път операта е представена в града през далечната 1966 година. Режисурата и сценографията са дело на Денис Иванов, а на пулта ще застане най-младият диригент в България, който е виенски възпитаник – Димитър Косев. „Сватбата на Фигаро“ е примиерна не само за публиката, а и за целия състав от солисти и музиканти на Старозагорската опера, тъй като никой от тях не е участвал в нея предишни години.

Опера в куфар“ може да се преме и като под заглавие на спектакъла, тъй като сценографията, декорите, сюжетите и изпълненията са толкова прецизно подбрани и опростени, че операта става мобилна – допълниха от екипа на държавнта опера. Сюжетът в 4 части се разиграва в Испания, а действието е пренесено от къщата на верандата. При музиката няма дори и минимална промяна от оригинала, който Моцарт е създал.

Операта ще се играе на 2 дати: 30 януари /събота/ от 18 ч. и на 14 февруари /Свети Валентин/ отново в същия час.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>