Кой посяга на учителите и има ли осъдени?

Три случая на посегателство над учител в Старозагорска област, които са станали обект на разследване! Това сочи справка на Окръжна прокуратура – Стара Загора. По два от случаите вече има осъдени. Кой посяга на българския учител и какво провокира агресията сред подрастващите?

И в Старозагорска област учителите стават жертви, показва справка на Окръжната прокуратура. Данните са предоставени от говорителя на прокуратурата на Иван Поров, Областен координатор на Синдиката на българските учители.
По официални данни за изминалата учебна година 800 учители в страната са били обект на посегателство. Често случаите не се разгласяват по различни причини. Две от важните стъпки в борбата с агресията, реализирани по идея на Синдиката, са въведжането на психолог в училище и инкриминирането на посегателства срещу учители, припомня Поров.
За да я има България, родителят трябва да гледа в посоката, в която гледа учителят. Агресията е нещо много страшно, обобщава преподавателят по музика в ОУ „Кирил Христов“.
В изграждането на тази личност участва семейството и приятелския кръг. Обиковено агресивни са децата, които не са научили уроците си, а родителите им не идват на родителски срещи. Такива родители най-често търся твина за поведението на децата си не в себе си, а в учителя.
Посегателствата срещу учители да се разгласяват, за да се срамуват самите малолетни извършители. Тази е една от мерките, които предлага преподавателят. Вместо шамар и обида българският учител трябва да получава добра дума, смята председателят на Синдиката на българските учители за региона.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>