Кметът благодари на Мария

Деветокласничката от Спортното училище Мария, която спаси човешки живот, се срещна с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Момичето получи лаптоп, почетен знак и благодарствена грамота. Кметът благодари на Мария за постъпката й от името на всички старозагорци. Как премина срещата и какви други подаръци получи ученичката – вижте в следващото видео:

Деветокласничката Мария, която спаси живота на тролейбусен шофьор, получи благодарност от кмета на Стара Загора за постъпката си.
Ние ще бъдем до Мария и ще продължим да помагаме на всички, които имат нужда, каза още кметът.
По време на срещата заместник-кметът Иванка Сотирова анонсира възможност за обучение на момичето. Ще се водят преговори и за приятелката на Мария Янка, която е съдействала за бързата й реакция в тролейбуса.
Последваха и други изненади.
Освен че благодари за подаръците, Мария сподели, че иска училището й да е по-близо до централната част на Стара Загора.
Възпитаничката на Спортното училище получи и лаптоп, знака на Община Стара Загора и благодарствена грамота.
Заместник-кметът Красимира Чахова пък се раздели с един от своите медали, извоюван на последната балканиада по лека атлетика за ветерани в Солун.
Чахова обяви, че по сметката на Мария ще бъдат преведени 500 лв, като част от сумата е осигурена от спортен клуб „Ракета“ – Богомилово.
Кметът съобщи още, че е открита дарителска сметка на името на Мария, а общински съветници ще внесат предложение в ОбС да ѝ бъде отпусната стипендия докато учи.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>