Да отглеждаш гълъби

64-годишният Николай Бургазов отглежда в дома си гълъби. Хобито на мъжа е още от детските години. Сега 70 красиви птици са част от домашното стопанство на бившия шофьор на линейка. На гости на гълъбаря бяха Светла Тенева и оператора Тихомир Касалов. Вижте какво разказват:
Добре дошли в дома на 64-годишния Николай Бургазов в старозагорското село Горно Ботево. Като за начало ще получите кучешки поздрав, който е типичен за домовете на село. Следва красива гледка с гълъби, а причината е хобито на стопанина.
Николай се е привързал към птиците още от дете, но се занимава по-сериозно с отглеждането им през последните 3-4 години.
64-годишният стопанин разказва още, че е ловец, но само формално. Не ходи на лов. Обича да се любува на птиците си и да се грижи за тях. Сега има достатъчно свободно време, тъй като вече не кара линейка. Спасява не живота на хората, а на птиците..

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>