„Осинови приятел“

 

Осиновяването на бездомни кучета се превръща в мода сред старозагорци. 260 от 400 безстопанствени четириноги са били осиновени през 2015 година. Съдбата им е различна. Едни от тях за заловени по улиците на Стара Загора. Други просто са изоставени от своите собственици. Причината най-често е възрастта на животните, както и невъзможността за полагане на грижи.

 

След като са настанени в приюта, кучетата се кастрират и обезпаразитяват от ветеринарните ведомства имащи договор с дома за животни. Тези, които са прибрани от улиците биват върнати отново там, но Калоян Косев добави, че приюта ги задържа за по-дълго с надеждата те да открият своите достойни собственици. Останалите, които са изоставени и не са осиновени след това, остават в приюта до смъртта си.

Калоян Косев е доволен, че осиновяването на верните четириноги придобива все по-голяма популярност и дори споделя, че това най-често това е провокирано от желанията на малките деца.

В момента в приюта пребивават 50 възрастни и 10 малки кучета. От ръководството призовават гражданите да не изоставят своите любимци на произвола на уличния съд.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>