Димитър Танев с отчет за дейността

 

Днес депутатът Димитър Танев представи отчета за работата си през изминалата 2015 година. До декември миналата година той внесе 15 законопроекта в различни области на изпълнение. Две са пенсионните реформи предложени от зам. председателя на комисията по бюджет и финаси: Обновяване на системата за провекра на Телк-комисиите относно отпускането на инвалидни пенсии, заради злопотребите, които нашумяха напоследък. Следващата реформа се отнася до МВР и е за пресмятане на възнагражденията на служетите работещи на терен и тези зад чиновническите бюра. Промяната е провокирана от полицейските стачки в края на миналата година. Не беше пренебрегната и темата за енергетиката.

 

Друг важен законопроект е възможността за сключването на онлайн застраховки с цел понижаване на цените в бранша. Внесено е и предложение за систематизиране на конкурсите за позициите на държавните служители, както и увеличаване на бюджета отпускан за инвитро процедури.

В края на пресконференцията господин Танев предостави информация за предстоящо сключване на договорен анекс между реформаторите и Герб, като основните искания на Блока са: определяне на действителни крайни срокове при изпълнение на проекто-законите. Днес в предаването Сутрин с нас на ТВ Загора, Танев заяви, че би било удачно да се извършат политически промени и на местно ниво, предвид резултатите от местните избори, както и оттеглянето на ДСБ в опозиция. Темите ще се обсъждат активно-категоричен бе Димитър Танев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>