Ремонтират отоплението на общинската спортна зала в Стара Загора

Отоплителната система на общинската спортна зала „Стара Загора” ще бъде ремонтирана в следващите седмици. Ръководството на община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров реагира светкавично след като в последните дни температурите в града рязко паднаха. Това създаде проблеми и за съоръжението, което се използва от всички формации на баскетболния клуб Берое, в това число и децата, както и от женския тим.

 

Според наредбата на Националната баскетболна лига минималната допустима температура в залата, за да се проведе съответния двубой е 16 градуса.

 

Същата стойност термометрите трябва да показват през цялата среща, при промяна в посока надолу мачът не може да продължи, категорични са изискванията на Националната баскетболна лига.

 

Надеждите на клуба са ремонтът на отоплението да бъде осъществен до 15 януари когато е първият домакински мач на Берое за 2016 г. Тогава „зелено-белите” приемат Спартак (Плевен).

 

От тази седмица пък баскетболен клуб Берое подновява срещите със старозагорските ученици.

 

Програмата, която се провежда със съдействието на община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието, стартира през октомври. Като част от нея играчи от юношеските формации и първия състав на баскетболния клуб влизат в часовете по физическо възпитание на децата от 1 до 4 клас на старозагорските училища и им показват основни баскетболни умения.

 

При повторните срещи с децата треньорите от школата на клуба пък ще подберат ученици, които да се включат в отбор на училището.

 

В края на учебната година отборите от всички старозагорски учебни заведения ще се състезават помежду си в специално създадено от клуба и общината първенство. За най-добрите ще бъдат предвидени и награди. Идеята на община Стара Загора, Регионалния инспекторат по образованието и БК Берое е по-този начин да привлекат повече деца към спорта и здравословния начин на живот.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>