Кампания „Ангелска елха“ и в Стара Загора

130 деца на лишени от свобода в Старозагорския затвор и общежитията към него ще бъдат зарадвани в рамките на международната кампания „Ангелска елха“ . Инициатор и организатор на кампанията на национално ниво от 1999 година насам е Дружество за Религиозна и Обществена Подкрепа на Лишените от Свобода. Още за инициативата – в следващия репортаж:

На 6 декември, Ден на дарителите в България, за 16-та поредна година у нас стартира международната кампания „Ангелска елха“. Благодарение на инициативата 130 деца на лишени от свобода в Старозагорския затвор и общежитията към него ще получат подаръци за Коледа от името на своя родител.
Инициатор и организатор на кампанията на национално ниво от 1999 година насам е Дружество за Религиозна и Обществена Подкрепа на Лишените от Свобода. До 23 декември всеки, който желае да помогне може да дари детска играчка, учебно пособие, дреха или настолна игра. Старозагорци могат да ги отнесат във фоайето на радио Стара Загора.
Кампанията е реализирана без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения от общността под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци. През изминалите 15 години над 9 хиляди деца на лишени от свобода родители са получили подарък за Рождество Христово, подарен от името на своя родител.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>