Съдът не касира вота за кмет на Павел баня

Няма да касират изборите за кмет на Павел баня! С решение от днес Административният съд в Стара Загора потвърди решението на Общинска избирателна комисия от 2 ноември, съгласно което за кмет бе обявен Станимир Радевски. Вижте обобщение по темата:
Делото бе образувано по жалба на загубилия балотажа кандидат от ДПС Иса Бесоолу. Според жалбоподателя има съществени нарушения на изборния процес и неправилно преброяване на бюлетините. По-късно бе внесена нова жалба от ДПС в Павел баня, представлявана от председателя на Общинския съвет на партията Мурад Моллаахмед. Двете жалби се гледаха в едно дело, чието решение излезе днес. То подлежи на обжалване пред ВАС. По делото се стигна до повторно преброяване на бюлетините и разпит на свидетели.
Съгласно заключението на приетата експертиза разликата в гласовете за двамата кандидати за кмет се увеличи от 39 на 64 гласа в полза за Радевски.
Според съда не са допуснати съществени нарушения на изборния процес при установяването и отчитането на резултатите от гласуването от секционните избирателни комисии и при определянето и обявяването на изборния резултат от ОИК Павел баня, нито нарушения, в резултат на които да не може да се установи какъв е действителният вот на избирателите и да се извърши обективна проверка за действителния резултат от проведения избор. Твърденията на жалбоподателите за опорочаване на втория тур от проведения избор за кмет на община Павел баня са неоснователни и недоказани, а оспореното решение на ОИК Павел баня е законосъобразно и следва да бъде потвърдено, определи съдът.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>