Избраха временен управител на Тубдиспансера

Д-р Чавдар Попов поема временно управлението на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора.

Това решиха днес общинските съветници на извънредното си заседание. Сесията се наложи, тъй като временно избраният управител д-р Валерия Филипова е в чужбина и не може да изпълнява длъжността. Само една кандидатура е разгледана в постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент, обясни председателят й д-р Тунджай Йозтюрк.

Пред общинските съветници д-р Чавдар Попов, който има управленски опит като шеф на Спешна помощ в Стара Загора обясни, че положението в лечебното заведение е тежко и заради липсата на действащ управител хората не могат да си вземат заплатите.
С информацията, с която разполагам от окмоври задълженията на лечебното заведение са в размер на 330 хиляди лева, посочи още новоизбраният временен управител.
В рамките на следващите месеци се надявам положението да се подобри, каза още д-р Попов. Да не се допусне прекъсване на лечението на пациентите и напускане на кадри са сред задачите.
Конкурсът за избор на управител на здравното заведение ще се проведе през януари.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>