Вътрешна транспортна мрежа и здравни услуги сред приоритетите на кмета на Опан

Новият кмет на Община Опан начерта приоритетите си за мандата. Приоритетни ще са дейностите по здравеопазване, подобряване живота на самотноживеещи хора и  осъществяването на директни транспортни връзки между отделните села в общината. Проектобюджетът на общината за 2016 та година е 2 млн. 100 хил. лв. 13 са населените места

Подобряването на здравното обслужване в община Опан е сред приоритетите на новоизбрания кмет Генчо Колев.  Той отново подчерта, че ще следва обещанието си от предизборната програма за разкриване на аптека, тъй като за момента няма нито една работеща на територията на цялата община. Друго направление, в което ще работи е да подобри живота на самотно живеещите възрастни хора.

 

Кметът Колев ще работи за привличане на бизнеса и разкриване на нови работни места. През следващите 4 години общината ще търси възможност и за кандидатстване по програми на ЕС в сферата на социалното подпомагане и инфраструктурните проекти. 2 социални проекта се изпълняват в момента в общината.

 

Колев коментира, че се надява да бъде завършена и детската градина в Опан, отпуснати от правителството на Станишев, но към момента градината стои на груб строеж и общината е принудена да плаща по 20 000 лева от собствения си бюджет за охраната й. Градината е с капацитет за близо 100 деца, а реално в общината те са три пъти по-малко.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>