Съдът решава до дни делото за общински съветници

Най-късно до десет дни съдът ще се произнесе по делото против решението на ОИК за избор на общински съветници на Стара Загора. Това стана ясно на днешното заседание, по време на което бе прието заключението на съдебно-статистическа експертиза по делото. Експертизата с повторно броене на бюлетините с вота за Реформаторски блок бе изготвена от три вещи лица. Жалбоподателите поискаха да бъде отменен избора на общински съветници за недействителен и отменено решението на ОИК. Председателят на ОИК Теодора Крумова поиска от съда да потвърди решението на комисията и съдът да отхвърли жалбите като недоказани и неоснователни.
ОТ Реформаторски блок смятат, че има контролиран вот и 1836 бюлетини в 8 секции са обявени за действителни, но съдържат фабрични номера на кочана.
22 броя от недействителните бюлетини са действителни за Реформаторски блок, е констатирала експертизата. Има разминавания и при преференциите.
Три преференции повече са отчетени например при повторното броене за кандидата от Реформаторски блок Калоян Петров.
Експертизата обаче показва,че няма да има промяна в общинските съветници на РБ, с 2 гласа преднина старейшина остава Румен Ройдев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>