До седмица решават за изборите в Павел баня

В 7-дневен срок Административният съд в Стара Загора трябва да се произнесе по делото за кметското място на Павел баня и да определи дали да бъде касиран вота. Това стана ясно по време на днешното заседание.

Както вече е известно, делото бе образувано по жалба на кандидата за кмет на община Павел баня от ДПС Иса Бесоолу против решение на Общинската избирателна комисия от втори ноември. Той загуби балотажа с 39 гласа. По-късно бе внесена нова жалба от ДПС в Павел баня, представлявана от председателя на Общинския съвет на партията Мурад Моллаахмед.
На днешното заседание бе приета съдебно-статистическа експертиза, извършена от три вещи лица. Адвокатът на жалбоподателя поиска повторна съдебна експертиза с нови вещи лица, която да извърши повторно броене на бюлетини в 7 секции. Съдът обаче охвърли искането като неоснователно. Съгласно заключението на приетата експертиза разликата в гласовете за двамата кандидати е 64 гласа в полза за Радевски.
Кметът на Павел баня Станимир Радевски не присъства и на това заседание. Срещу него се води разследване след катастрофа, при която загина велосипедист.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>