Персонални средства за всяко село предлагат от БСП Лява България

Да се отделят средства за всяко едно от селата в община Стара Загора, ще предложат да залегне в Бюджет 2016 на община Стара Загора съветниците от групата на Коалиция „БСП Лява България- за Стара Загора“. Общината да заплаща пътните разходи на ученици от селата, учещи в Стара Загора.

765 хиляди лева ще са необходими, ако Община Стара Загора приеме предложението на „БСП Лява България“ да се заделят средства за всяко едно село и то според броя жители.

До 100 души да получат 10 хил лева, до 500-15 хиляди, а тези с население над 500-20 хиляди лева. Жителите на селата да провеждат обществено обсъждане за какво да изразходват парите, предлагат  общинските съветници.

Другите предложения, които подготвят общинските съветници на БСП Лява България е отпадане на твърдата такса от 15 лв. за деца в предучилищна възраст и да бъде създаден солидарен фонд за лечение на деца с тежки заболявания и на такива в затруднено социално положение.

Общината трябва да поеме разходите на пътуващите от селата до града ученици, които учат в областния град, смятат от „БСП Лява България“.

БСП-съветниците отново се обявиха срещу продажбата на общинска земеделска земя. Кольо Димов коментира пък продажба на парцели в ромския квартал „Лозенец“

Валя Бонева призова администрацията през 2016 да реализира планираната жилищна политика. Тя е категорична,че продължават да намалява броя на общинските жилища, които са крайно необходими.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>