Старозагорци протестираха срещу поскъпването на винетките

Скромен протест срещу повишаването на винетните такси в Стара Загора! Граждани се събраха в 12 часа пред сградата на Областна администрация, за да изразят недоволството си от поскъпването на винетките. Протестът не е политически, обясни организаторът на събирането Лина Попкръстева. Очаква се протест да има и на 28 ноември.

Старозагорци протестираха срещу поскъпването на винетните такси пред Областна администрация. Мирният граждански протест започна в 12 часа с малко желаещи да го подкрепят. Според органиторката на протеста хората се страхуват да излязат и изразят недоволството си и им е по-лесно да са анонимни в интернет пространството.
Събирането не е антиправителствено и не е на политическа основа, обявиха участниците.
Очаква се подобна проява в Стара Загора да има и на 28 ноември, за която дада е насрочен националния протест.
В социалната мрежа Фейсубк събитието е обявено с начален час 13. Организаторите призовават всички, недоволни от повишаването на цените на винетките да се съберат пред сградите на Общините.
Както вече е известно, с решение на Министерски съвет годишната винетна такса се оскъпява с 30 лв и от 67 лв става 97 лв.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>