Приключи водният проект за Стара Загора

В старозагорското село Богомилово се състоя официална церемония по приключване на проект „Интегриран воден проект за Стара Загора“ . Целта на проекта е изграждане, рехабилитация и реконструкция на канализационната мрежа на Стара Загора и село Богомилово.
В старозагорското село Богомилово се състоя официална церемония по закриване на проект „Интегриран воден проект за Стара Загора“. Целта на проекта е изграждане, рехабилитация и реконструкция на канализационната мрежа на Стара Загора и село Богомилово. Ръководител на проекта е заместник-кметът инж. Янчо Калоянов.
По думите на кмета на Богомилово Петър Коев това е уникален проект.
Кметът благодари на Община Стара Загора, на градоначалника Живко Тодоров и на всички, които са помогнали за реализацията на проекта.
С реализацията на проекта завършва целият канализационен цикъл на Стара Загора и се решават напълно проблемите с водоснабдяването и канализацията на града. Около 27 км е изградената, рехабилитирана и модернизирана канализационна мрежа, реконструирани са над 2 км водоснабдителна мрежа в града и близкото село Богомилово. Разширени са главни колектори и отливен канал в централната градска част и кв. „АПК“. Изградена е канализацията на кв. „Кольо Ганчев“, както и водоснабдяването и канализацията на кв. „АПК“. Общата стойност на проекта е  34 128 780 лв.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>