Осъдиха двама мъже, превозвали бежанци

Присъди за трафик на бежанци наложи Районния съд в Стара Загора този следобед. Условни наказания получиха 31-годишния Станимир Стоилов и 34-годишния Николай Йорданов, и двамата от град Средец за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона. Мъжете бяха задържани заедно с 26 лица от Сирия и Ирак в началото на тази седмица.
Районният съд в Стара Загора наложи този следобед условни присъди на 31-годишния Станимир Стоилов и 34-годишния Николай Йорданов, и двамата от Средец.
Срещу двамата бе повдигнато обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.
Мъжете получиха наказания от година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3 години и половина изпитателен срок и 5 хиляди лева глоба, след като се споразумяха с прокуратурата.
Те бяха заловени в началото на тази седмица в гориста местност край летище Стара Загора. Двамата били водачи на два автомобила с бургаска регистрация – лек автомобил „БМВ“ и лек автомобил „Мерцедес”. При последвал оглед полицаите намерили 26 лица от Сирия и Ирак, влезли в България без документи за самоличност.
При разследването станало ясно, че те са превозвани и от още два автомобила. Чуждите граждани са влезли в България без документи за самоличност.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>