Започва акция „Зима“

От първи ноември започва акция „Зима“. Тя ще премине в три етапа. Завишен е броят на катастрофите в Старозагорска област, както и броят на тежките инциденти. Пътна полиция завишава контрола на техническото състояние на автомобилите. Санкциите, които ще бъдат налагани, ако автомобилите не отговарят на зимните изисквания са от 50 до 150 лв.
От първи ноември започва традиционната акция „Зима“. Тя ще премине през три етапа. Първият е до 8 ноември и ще премине под мотото: „С безопасно превозно средство през зимата“. От 50 до 150 лв санкции за водачите, чийто автомобили не отговарят на зимните изисквания.
През всеки един от етапите ще бъдя обявяван ден без жертви. На 6 – ден без жертви на велосипедисти, на 15 ноември – без пешеходци, а на 27- ден без жертви на водачи и пътници. Има завишаване на броя на пътните инциденти в страната и в областта. Заради това ще бъде завишен контролът на техническото състояние на автомобилите. Глобите са от 50 до 150 лв.
Към 23 октомври в областта са станали общо 1480 пътно-транспортни произшествия, които са с 171 повече, тежките катастрофи са с 44 повече, загиналите са с трима повече, а ранените с 34, сочи статистиката. Нараснал е броят на произшествията с велосипедисти, има увеличение на наказаните пешеходци. До края на септември те са 683. 20 лева е глобата за неправилно пресичане и 50 за преминаване на червен сигнал на светофара. От Пътна полиция отправиха съвети за предстоящия зимен сезон. Някои от тях – водачите да карат внимателно през заледени участъци, да ползват вериги и да имат достатъчно гориво, пешеходците да не разчитат единствено на предимството, а велосипедистите да използват светлоотразителни жилетки .

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>