Бежанци в района на Летището, вход – свободен

Отново задържаха бежанци край Стара Загора. 24 лица, сред които 7 жени и 5 деца и двама шофьори, за които се предполага, че са превозили част от групата, са задържани вчера в района на Летище – Стара Загора. Полицията е действала след сигнал за съмнителни лица. Следват подробностите:
Отново задържаха бежанци край Стара Загора. Вчера около 13 часа в Първо районно управление е получен сигнал за съмнителни лица в района на Летище – Стара Загора.
При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени 24 лица, чужди граждани от Сирия и Ирак – 12 мъже, 7 жени и 5 деца и два автомобила.
Автомобилите „Мерцедес“ и „БМВ“ са управлявани от двама мъже от град Средец. Предполага се, че те са превозили част от лицата.
От полицията уточниха, че бежанците не са пребивавали на територията на летището, а са заловени при слизане от автомобилите на път в района на летището, който е край село Маджерито.
Наш екип провери лесно ли може да се влезе в зоната на летището, която е огромна. В югоизточната му част има много изоставени постройки, допреди собственост на бившата военна авиация. Районът е неохраняем.
Петко Николов, който открихме да пасе стадото си край пистата, каза, че е бил разпитван от полицията заради чуждите граждани, но той специално не ги е видял.
Шофьорите на автомобилите, които са на 31 и 34 години, както и бежанците са отведени и задържани в Първо и Второ Районно управление в Стара Загора. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>