Осъдиха семейство за грабеж и убийство

Старозагорският окръжен съд осъди на 20 и 12 години затвор Галина и Огнян Петкови от Пловдив. Те бяха признати за виновни, в това че на 10 декември миналата година са ограбили и убили 35-годишен мъж. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Окръжният съд в Стара Загора осъди на 20 години затвор Галина Петкова и на 12 години затвор съпруга й Огнян Петков. Семейството застана на подсъдимата скамейка за грабеж и убийство на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев. Двамата бяха признати за виновни в това, че на 10 декември, миналата година са ограбили и убили 35-годишния мъж. Отнетата сума е в размер на 8600 лв. Тялото на Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан с десет прободни рани и една огнестрелна.
Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили Кънчев. Делото се гледа по съкратената процедура, което налага редуциране на наказанието, в залата майката на убития Пенка Иванова се разплака.
Съпрузите трябва да платят солидарно по 50 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на родителите на жертвата, както и държавни такси и съдебни разноски по делото. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване или протестиране пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>