Бюлетините – в склад, законът е спазен

Спазени са изискванията на закона относно доставянето на бюлетините в Стара Загора. Това заяви областният управител инж. Георги Ранов по повод жалба, подадена от ВМРО за избора на помещение за съхраняване на бюлетините за местните избори. Вместо в предварително избраното помещение – спортна зала „Иван Вазов“, бюлетините бяха закарани в частен склад в Стара Загора. Каква е причината за промяната?

Спазени са изискванията на закона относно доставянето и съхранението на бюлетините за местни избори. Това заяви на пресконференция областиният управител Георги Ранов в отговор на жалба от ВМРО за ибора на помещение за съхраняване на бюлетините за кметове и общински съветници. Причината за промяна на помещението е невъзможността на транспортното средство да бъде разтоварено на първоначално избрания адрес, обясни Ранов.
Изборът ми се спря на склад, в който при предходни избори вече са съхранявани бюлетини, помещението отговаря на всички изисквания на закона, обясни още областният управител. Екипът ни отиде до склада, който се намира в квартал „Кольо Ганчев“. Влизането е забранено, а представители на общините идваха за бюлетините с полиция.
На 16 октомври в Спортна зала „Иван Вазов“ са доставени бюлетините за референдума. Те са пристигнали от печатницата в Плевен. Областният управител обясни и други подробности за организацията на изборния процес до сега.
За смяната на помещението за съхранение на бюлетините са предупредени отговорните институции, допълни още Ранов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>