БК „Берое“ със загуба в Балканската лига

БК „Берое“ изигра силен мач, но в крайна сметка загуби от шампиона „Сигал“ Прищина на старта на Балканската лига. Двубоят, който се игра в Общинската спортна зала завърши при резултат 73 на 80 за гостите от Косово.

И двата тима стартираха трудно в нападение и бележеха рядко в началото, като домакините реализираха три тройки за първите 5 минути. Те натрупаха аванс от 5 точки, който успяха да задържат до края на първата част. Втората четвърт обаче тръгна по-добре за гостите, които направиха серия от 9 на 0, на което беройци отговориха със 7 безответни точки. Последва нова размяна на кошове, преди косоварите да натрупат аванс от 3 точки преди почивката. С добри начални минути в третата четвърт беройци отново излязоха напред в резултата, но отборът на „Сигал“ изравни, след което със серия от 9 точки гостите за пръв път в мача натрупаха по-солиден аванс. Последните 10 минути започнаха със разлика от 5 точки по-малко за домакините, които отново успяха да изравнят и дори да поведат. След това обаче последва нова силна серия за миналогодишните шампиони от турнира, а беройци пропуснаха в няколко важни атаки, след очевидна липса на спортен шанс. Така в крайна сметка двубоят завърши с труден успех от 80 на 73 точки в полза на „Сигал“.

Най-резултатни за домакините с по 14 точки бяха Тихомир Желев и Еврик Гари. 13 точки отбеляза центърът Александър Тодорович, а 12 Аштън Мур. В следващия кръг от Балканската лига старозагорци ще гостуват в Черна гора на местния „Морнар“.

Категория: СПОРТ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>