От пощальона до печата…

Деца слагаха печати върху писма и научиха какво работят пощенските служители. Това се случи в пощенската станция в „Железник“. Поводът за гостуването на малчуганите в сградата на кварталната поща бе днешния 9 октомври. Честваме го като Световен ден на пощата.

Стара везна, печат, телефон, чанта и фуражка на пощальон от Черганово. Всичко това изложено в пощенската станция в квартал „Железник“ пред очите на най-малките. Те бяха на гости тук по повод днешния 9 октомври, който се отбелязва като Световен ден на пощата. Най-малките посетители в празничния ден – момичетата и момчетата от детска градина 58, освен че се потопиха за кратко в миналото, научиха как се работи в пощата и днес. Те дори успяха да сложат по печат на няколко писма, както правят професионално пощенските служители.

9 октомври е избран за Световен ден на пощата, тъй като на тази дата през 1974 година в Берн е подписан договор за създаване на Всеобщ пощенски съюз, припомня историята Даниела Георгиева, ръководител на Областна пощенска станция.
Въпреки че Фейсбук и мобилните комуникации превземат човечеството, писмото все още оцелява и хартията пътува по целия свят, сочат наблюденията на старозагорските пощенски служители.
В пощата в града на липите ежедневно постъпват хиляди писма, а други тръгват към посочените адреси както в страната, така и по цял свят. Фуражката на пощальона вече не е актуална, но пък пощенската кутия пред домовете съществува и на всеки му се иска в нея да попадат само хубави писма!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>