Местната власт да стане посредник между училището и бизнеса, предлагат социалистите

Местната власт да влезе в ролята на посредник, медиатор, между училището и бизнеса, това е акцент в нашата програма, заяви Валентина Бонева, водач на листата кандидати за общински съветници от  Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора“ . Кандидатът за общински съветник  Марияна Пенчева и д-р Стефан Шишков  организираха  среща по проблемите на образованието.

Кандидатът за кмет д-р Шишков акцентира върху връзката на училището с бизнеса. Той посочи парадокса, че бизнесът се оплаква от липса на кадри, а в същото време се закриват паралелки в професионални училища. Наложително е проектиране на нуждите на бизнеса в региона, категоричен е кандидатът за кмет.

Шишков се обяви и срещу финансирането на частните училища от държавния бюджет, като направи паралел със същия проблем в здравеопазването.

Гости на срещата бяха Станислав Дмитриев – кмет на район Раменки в Москва, Алексей Карпухин – директор на обединено училище в Москва, Ирина Орехова, зам.-директор на училище в Санкт Петербург

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>