28 са задържаните в Стара Загора бежанци

23-годишен мъж от Раднево е шофьорът, превозвал бежанците, които бяха задържани в Стара Загора вчера. Мъжът не е криминално проявен. Шофьорът и емигрантите са задържани за срок от 24 часа във Второ районно управление на МВР в Стара Загора. Предстоят разпити. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура Стара Загора.

23-годишен мъж от Раднево е шофьорът, превозвал бежанците, които бяха задържани в Стара Загора вчера. Те са 28 мъже, сред тях и 17-годишно непълнолетно момче. Пътували са без документи за самоличност, по техни обяснения са от Афганистан. По данни на разследващите са влезли нелегално в страната. От прокуратурата в Стара Загора предоставиха днес официална информация по случая.
Шофьорът на микробуса е задържан за срок от 24 чса, арестувани са и 28-те му пътници. След като бъдат разпитани те ще бъдат откарани в центровете за настаняване на бежанци.
Предстои да бъде удължен ареста на шофьора, обясниха още от прокуратурата.
Вчера акцията по задържане на бежанците предизвика любопитството от страна на жителите на близкия квартал „Железник“.
Микробусът, с който са превозени чужденците, не е собственост на шофьора, а на старозагорска фирма. Мъжът не е криминално проявен и няма данни за други случаи, в които транспортира емигранти.
Предвиденото наказание за престъплението, за което предстои да бъде привлечен като обвиняем е от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева до 20 000 лева.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>