Представиха кандидатите на „БСП лява България – за Стара Загора“

 

В града ни няма място за „горещи” точки. Ако бъда избран за кмет, няма да допусна Стара Загора да стане „гореща” точка за бежанската вълна”, това заяви д-р Стефан Шишков, кандидат за кмет на Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”, при откриването на предизборната кампания на Коалицията.
Три са темите според д-р Шишков, по които трябва да е подготвен за реакция следващият кмет и екипът му – финанси, енергетика и бежанците.
Кандидатът за кмет на Коалиция „БСП лява България за Стара Загора“ оповести и програмата си за бъдещото развитие на Стара Загора. По думите му трябва да се върви към постепенно увеличаване на собствените приходи на общината. Създаване на общински фирми, общинско предприятие за аптечна дейност, което да отделя част от печалбата за създаване на аптеки в селата, са сред предложенията в програмата. В туризма и услугите също могат да бъдат намерени форми за участие на общината, както и в насърчаването и кооперирането на местни производители на селскостопанска продукция.

Нагласата ни е да водим спокойна, позитивна кампания. Залагаме на срещите и разговорите с хората, защото именно чрез този контакт имаме възможност да чуем мнението на хората и очакванията им към местната власт, посочи Валентина Бонева, водач на листата.

Общинският съвет трябва да влезе в ролята си на орган на местното самоуправление, а не придатък на кмета и администрацията. Той трябва да стане място за активна дискусия и дебат за политиката, която трябва да се следва за бъдещето на общината, каза още Бонева.
Старозагорският депутат Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП обясни, че се подготвя Закон за публичните предприятия, който освен големите държавни предприятия, ще регулира и общинските. Стойнев, който и бивш министър на икономиката и енергетиката, изказа силното си притеснение от нарастващото напрежение в комплекса „Марица-изток. Той изказа и опасенията си, че няма визия и план, в кои общини ще бъдат „горещите” точки свързани с бежанците.
Д-р Шишков покани старозагорци да се чувстват добре дошли да посещават предизборния щаб на Коалицията, да споделят мнения, препоръки и критики. В залата на Синдикалния дом бе открита предизборната кампания.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>