Стартира предизборната кампания

Днес започва предизборната кампания за местния вот. В битката за кметски места в България ще влязат регистрираните 71 партии и 3 коалиции. На местно ниво 10 са кандидатите за кмет на Стара Загора, а около 130 – за селата на територията на Общината. По данни на Общинската избирателна комисия броят на кандидатите за общински съветници варира между 550 и 600. Вече са назначени секционните избирателни комисии, съобщиха още от ОИК.
Днес стартира предизборната кампания за местния вот. В битката за кметски места в България ще влязат регистрираните 71 партии и 3 коалиции. 33 са партиите, коалициите и инициативни комитети на местно ниво. 10 са кандидатите за кмет на Стара Загора, обобщават от ОИК.
Броят на кандидатите за общински съветници в новия местен парламент варира между 550 и 600. Вече са назначени секционните избирателни комисии.
Със заповед на кмета на Община Стара Загора са определени местата, където могат да се поставят агитационни материали.  В 7-дневен срок след изборния ден материалите трябва да бъдат премахнати.
Краят на предизборната кампания ще бъде обявен на 23 октомври. На 25 октомври ще пуснем бюлетина и за референдума. Ще се отговаря само на един въпрос – дали да има електронно гласуване. Гласуването ще започне от 6 и ще продължи до 19, най-късно до 20 часа.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>