Й. Николов: В Стара Загора пристигат най-добрите автобуси

Пълното подновяване на тролейбусния и автобусния парк на Стара Загора по европейска програма е едно от нещата, с които се гордеем в този мандат. Няма да позволим лъжи и манипулации за неща, които доказано са добри за гражданите на общината. Това заяви на пресконференция зам. кметът Йордан Николов. Той  отново посочи рамките на обществената поръчка и изразходвания ресурс.

50 нови автобуса и 14 нови тролейбуса ще обновят изцяло транспорта на Стара Загора. Това стана факт благодарение на създаденото от местана управа общинско дружество и осигурените финанси. Автобусите, които сме избрали са най-хубавит, а разликата в параметрите на поръчката от други градове като Бургас и Варна се дължи на различни допълнителни детайли и оборудване, категоричен е Йордан Николов

Предстои обучение на шофьорите на новите автобуси, което също е въпрос на средства, уточни Николов. Няма надхвърляне на средства, няма и произволна игра с цифри, категоричен бе и представителят на фирмата доставчик Милен Николов.

Съкратените срокове са били наложени от постановление на МФ, утони и ръководителят на проекта Мира Шопова. Общо 14 тролейбуса по 8 хил. лв, 45 соло автобуси по 500 хил.лв и 5 съчленени по 650 хил. лв ще обновят транспортния парк на града тази есен.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>