Спортни прояви в деня на откриване на Новия парк

Със няколко разнообразни спортни прояви бе ознаменувано официалното откриване на новия парк в Стара Загора от премиера Бойко Борисов и градоначалника Живко Тодоров. Още от събота на игрището за минифутбол в парка и на двете игрища с изкуствена настилка зад Пощата започнаха квалификациите на футболния турнир за аматьори, организиран от НФК „Берое“, Спортен клуб на глухите и Общината Стара Загора. В надпреварата се включиха общо 25 отбора, които предложиха на публиката оспорвани и качествени срещи.

Освен амтьорския турнир, на новото игрище в парка се проведе и тристранна футболна надпревара за деца родени през 2005 година. Победител в нея стана отборът на „Берое“, който надигра с 2 на 0 и 5 на 1 съответно връсниците си от „Олимпия спорт“ и ФК „Стара Загора“. На второ място останаха представителите на „Олимпия спорт“ надиграли с 2 на 1 ФК „Стара Загора“, а всички участници в турнира бяха наградени със специални грамоти. Всички спортни прояви в днешния ден бяха с благотворителна цел в помощ на 32-годишната Моника Михайлова, която се нуждае от операция в чужбина.

Освен двата футболни турнира, откриването на новия парк бе почетено и със спортни демонстрации на ВК „Вереяволей“, БК „Берое“, както и от любители на тениса.
Спортните прояви се проведоха на обособените площадки в североизточната част на парка, където има игрища за минифутбол с трибуна от 100 места, баскетбол, волейбол и бадминтон, два тенискорта и фитнес на открито с 5 уреда. Всички игрални полета са осветени и оградени с висока 4 метра ограда. Достъпа до отделните зони на парка се осигурява посредством пешеходни и велоалей, свързани с велоалейната мрежа, проективана по проект Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>