ПД „Социалдемократи“ с жалба срещу ЦИК

Политическо движение „Социалдемократи “ обжалва решението на ЦИК,  според което големите партии ще получават един и същ номер в бюлетините за цялата страна, а тези на местно ниво ще се нареждат по друг начин. Според Елена Нонева това решение е незаконосъобразно и ще доведе до неразпознаваемост на участващите в изборите партии.

Според Елена Нонева ЦИК няма правомощията и компетенциите да взема подобни решения. Това е прецедент, който ще доведе до неразпознаеваемост на участващите в изборния процес партии, категорична е Нонева. Това становище на ЦИК обслужва интересите на партии, които не участват в местни коалиции, казва адвокат Нонева.

До дни ВАС трябва да се произнесе по казуса, уточни Елена Нонева. Иначе ПД „Социалдемократи “ ще участват в коалиция с БСП Лява България в Общините Стара Загора, Гълъбово, Казанлък и Мъглиж.  В Раднево социалдемократите избират да подкрепят друга коалиция. В Братя Даскалови издигат Иван Танев.

Очакваме позитивна кампания и в национален и в местен план, заяви Елена Нонева. Изборите не са предрешени, надявам се и резултатите да не бъдат свързани с регулирания вот, коментира Нонева.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>