Близо 1400 нови студенти в ТрУ

Близо 1400 нови студенти ще започнат обучението си тази година в Тракийския университет, от тях 87 са чуждестранни студенти от 18 държави. Учебното заведение разполага с 6 факултета и 20 учебни корпуса. Университетът ще започне новата учебна година с четири проекта за подобряване на инфраструктурата и учебната база на висшето училище. Официалното откриване на новата академична година е на 14 септември от 10 часа.
1396 студенти ще започнат обучението си тази година в Тракийския университет, от тях 87 са чуждестранните от 18 държави. Кандидат-студентската кампания е приключила на 98%, обяви пред журналисти проф. Иван Въшин, и.д.ректор на ТрУ.
Кампанията е много успешна предвид проблемите с демографския срив и икономическата криза, коментира още проф. Въшин.
Университетът влиза в новата академична година с четири проекта за подобряване на инфраструктурата и учебната база.
Официалното откриване на новата учебна година ще бъде на 14 септември от 10 часа, когато ще се чуе за първи път камбаната на строящия се храм. Очаква се той да отвори врати най-късно до края на октомври.
Учебното заведение разполага с 6 факултета и 20 учебни корпуса, разгърнати на площ от 100 хил. кв. метра.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>