Община Стара Загора подарява Детски панаир за първия учебен ден

 

 

Над 40 пъстри безплатни и обучителни  ателиета за грънчарство, архитектура, стъклопис, музика, изкуство, танци и други ще бъдат разположени на площада пред Община Стара Загора на 12 и 13 септември, от 10.00 до 18.00 часа.

Освен ателиетата, които ще бъдат на площада, интересни неща ще се случват и в сградата на Общинска администрация. Фоайето ще се превърне в Слънчевата система, а малки космонавти ще се опитват да разпознаят надуваеми планети. Всеки желаещ ще може да си сътвори и съзвездие от залепящи се звездички.

„Това е един интересен и нестандартен  образователен подход за развиване на уменията на децата в различни области по достъпен за тях начин“, подчерта зам .-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

По време на Детския панаир в Стара Загора Регионалния музей също ще предложи интересни и обучителни  игри, които да доближат децата до културно-историческото богатство на града, а накрая любознателните ще получат и тематични награди.

Интересни игри и полезни съвети ще получат посетителите на Панаира и от екипи на Областното управление на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които също ще се включат в демонстрациите. Посетителите ще се впуснат и в света на точните науки – математика, физика и химия, но по забавен и интересен начин.

„Имаме удоволствието да сме гости в един изключително жив, с богата история град. Благодарение на подкрепата и гостоприемството на Община Стара Загора, не само децата ще имат възможност да усвоят нови умения и да се забавляват, но и техните родители. Убедена съм, че двете ни инициативи, които организирахме това лято в Стара Загора – Детския музей на колела и Детския панаир – ще поставят началото на дългосрочно партньорство“, каза инициаторът на събитието Станка Желева от фондация „Изиарт “.

Детските панаири са традиционни за София, а в Стара Загора форумът ще се проведе за първи път. Организаторите са сигурни, че по време на Детския панаир интересът ще е силен, както бе през месец юли, когато в града гостува Музей на колела. Инициативата на „Изиарт “ тогава събра 8 специализирани ателието и създаде настроение за стотици старозагорци  в центъра.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>