Стартира Седмицата на пожарна безопасност

За 63 пожара, възникнали от началото на годината, се води разследване заради съмнение за умисъл, това сочи анализът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарите с материални щети са 32 повече в сравнение с миналата година. Общият брой на произшествията, за които е била необходима реакцията на огнеборците е 2034. От днес стартира Седмицата на пожарна безопасност, професионалният празник на огнеборците ще бъде отбелязан на 14 септември.
От началото на годината пожарникарите са излизали на 2034 произшествия. Пожарите с материални щети са с 32 повече в сравнение с м. г. , съобщи на пресконференция комисар Стоян Колев, шеф на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Пет са основните причини за възникване на огнените инциденти.
За 63 пожара, възникнали от началото на годината, се води разследвание заради съмнение за умисъл. Няма проблеми с пожарната безопасност в училищата, показва още анализът.
О днес е обявена Седмица на пожарната безопасност. Тя ще премине с различни прояви. Професионалният празник на огнеборците ще бъде отбелязан на 14 септемри.
Прави впечатление, че в Старозагорска област противопожарната култура на населението е подобрена, каза още Колев. Той опроверга информации, според които пожарната се е забавила при гасенето на пожар в цех за производство на детски играчки в село Шейново. Огнеборците са реагирали изключително бързо и адекватно, коментира още Колев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>